Het repertoire van de Blue Note Rollers is zeer gevarieerd en daardoor zeer geschikt voor vele gelegenheden. De variatie in het repertoire is mogelijk omdat Jeroen buiten zijn virtuoze piano spel ook nog eens heel mooi kan zingen. Verder bestaat het trio uit Rene op contrabas en Arnoud op saxofoons.Hier zijn een paar live opnamen te beluisteren die blues georiënteerd zijn, vandaar de naam Bluesy. In “Easy and Bluesy” is Arnoud op de bariton saxofoon te horen en wordt hij ondersteund door de contrabas van Rene en het aangename piano spel van Jeroen.
 

Het muzikale landschap is zeer gevarieerd en op alle werelddelen wordt er mooie muziek gemaakt. Wij hebben ons uiteraard laten beïnvloeden door sommige stijlen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de Bossa Nova afkomstig uit Zuid Amerika. De Calypso muziek die haar oorsprong heeft in het Caribisch gebied maar ook Motown, Soul en Popmuziek hebben ons geïnspireerd.
Tijdens onze studie aan het conservatorium zijn wij: Rene, Jeroen en Arnoud het American Songbook gaan verkennen, met als resultaat de Blue Note Rollers. We kwamen er al gauw achter dat we een voorliefde hebben voor heerlijke relaxte jazzmuziek zoals tegenwoordig Michael Bublé en Jamie Cullum spelen. Hier kunt u wat jazzy liedjes beluisteren. Veel plezier.
Boogie Boogie spelen we graag. Deze stijl is de bron van onze pianist/zanger, Jeroen Sweers, en leent zich uitermate goed om op te dansen. We hebben veel bekende liedjes onze eigen “Boogie saus” gegeven en als de gelegenheid daar is kunnen we hierop overschakelen zodat u zich eens lekker kunt uitleven op de dansvloer.
Tijdens de kerstdagen is het echt genieten met de Blue Note Rollers. Het kerstrepertoire is groot en gevarieerd. Mooie langzame “kerst ballads” worden afgewisseld met medium en uptempo en uiterst dansbare bekende kerstliedjes. Sommige kerst liedjes worden gezongen door onze eigen Bing Crosby, Jeroen Sweers. In tegenstelling tot Bing speelt Jeroen er ook nog eens prachtig piano bij. De Blue Note Rollers geven de liedjes een eigen twist waardoor ze geschikt zijn voor eigenlijk elke gelegenheid. laat de winter maar komen…….

Jazzy, Bluesy, Motown, Pop, Boogie Woogie:

Muziek geschikt voor elke gelegenheid!

https://youtu.be/U26pPnaamok   https://youtu.be/sdNj-LGdQfw

Luistertips van Rene

Mijn luistertip is:'So what’ van Miles davis is mijn luistertip. Een echte klassieker van het album ‘Kind of Blue’. Het intro, gespeeld door Paul Chambers, zet gelijk een fantastische sfeer neer, waarna Miles het thema speelt. Het nummer wordt beschouwd als 1 van de...

Luistertips van Arnoud

Radio Swiss Jazz is mijn luistertip deze keer. Deze zender heb ik een aantal weken geleden ontdekt en draait heerlijke jazz- en af en toe blues muziek. Goede artiesten en fijne versies van nummers komen voorbij. Nooit teveel op de voorgrond, weinig tot geen reclame....

Luistertips van Jeroen

Gene Harris (Benton Harbor (Michigan)-, 1 September 1933-16 januari 2000) was een Amerikaans jazz pianist, bekend om zijn warme klank en met blues en gospel beïnvloedde stijl die bekend staat als soul-jazz. Gene Harris heeft mij als pianist altijd erg geïnspireerd....

Luistertips van Rene

Mijn keuze van de maand is Sonny Rollins met het nummer Softly as i a morning sunrise. Live vanuit de Village Vanguard in Greenwich Village,New York. De opname is gemaakt op 3 november 1957. Er zijn die dag 2 sessie's gedaan, 1 met Don Bailey (bass) en Pete LaRoca...

The Blue Note Rollers

De Blue Note Rollers, een conservatorium geschoold instrumentaal trio met zang, kenmerkt zich door haar veelzijdigheid, presentatie, passie en professionaliteit. Het repertoire bestaat uit een swingende en toegankelijke smeltkroes van mainstream Jazz, Blues, Pop, Motown, Bossa Nova, Latin, Soul en Nederlandstalig, maar ook uit Boogie-Woogie en Ballroom-Swing. Door het uitgebreide repertoire speelt dit trio zowel sfeer verhogende achtergrond muziek tijdens bijvoorbeeld recepties, diners en borrels, op festivals, in cafe’s, tijdens feesten en op andere locaties waar er gedanst dient te worden.

Het geluid van de Blue Note Rollers laat zich met saxofoon, piano/zang en contrabas typeren als aangenaam, stijlvol, speels, verrassend, feestelijk en ………….